Grillet rødbedesalat med nødder og ost | Grilltips.dk
OPSKRIFT (4-6 pers.)
500 gr. Rødbeder (3-4 store rødbeder)
200 gr. Friske babyspinat blade
1 rødt æble (f.eks Pink Lady)
75 gr. Blåskimmelost (eller feta)
50 gr. Valnødder
Olivenolie og friskkværnet peber
Marinade
3 spsk. God balsamico eddike
1 spsk. Acaciehonning
Groft kværnet peber og salt
TILBEREDNING
Lav en marinade af balsamico eddike, honning, salt og peber.
Skræl rødbederne og skær dem i 1 cm. Tykke skiver på langs. Pensl begge snitflader med olivenolie.
Grill rødbedeskiverne i 5-7 minutter på hver side, over direkte varme. Mens skiverne er varme, skæres de i tynde strimler og lægges i marinaden. Her skal skiverne trække i mindst 1 time.
Skyl babyspinaten og bred den ud på et fad. Fordel rødbedestrimlerne, knus valnødderne og del osten i små stykker. Skær æblet i 4 kvarte og fjern kernehuset. Skær herefter tynde skiver af æblet, og fordel skiverne over salaten.
Kværn til sidst med peber, og server rødbedesalaten til svinekød, farsbrød eller som en frokostsalat med nybagt brød og smør.
TIP
hvis du vil lave salaten ekstra lækker, kan du vende valnødderne på en pande, med en spiseske Acaciehonning, lad dem køle af, fær de knuses og fordeles over salaten.
Du kan også tilsætte adamebønner, grønne bønner eller ærter til salaten.