Tigerrejer med lemon-mayo | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Tigerrejer med lemon-mayo | Grilltips.dk

Tigerrejer med lemon-mayo
Sanne (Grilltips.dk)

Når man tilbereder rejer på grill, er det vigtigt at de ikke får for længe på grillen, så bliver de tørre og kedelige. Læg eventuelt rejerne i en marinade i en times tid inden tilberedningen, så får de en ekstra lækker smag. Stik rejerne på spyd og grill dem hurtigt, over høj varme.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

OPSKRIFT (4 pers.)
300-400 gr. friske tigerrejer (eller rejer i lage)
1 fed knust hvidløg
1 tsk. Paprika
1 tsk. Chiliflager eller ½ tsk. Cayennepeber
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber

CHILI MAYO
2 dl. Mayonnaise
1 spsk. Creme Fraiche
1 knsp. Cayennepeber
1/2 tsk. Chiliflager
1 tsk. Revet og finthakket citronskal
1 tsk. Friskpresset citronsaft
Smag til med friskkværnet peber og

TILBEREDNING
Bland hvidløg, paprika, olivenolie, salt og peber i en skål, og vend rejerne i. Lad dem trække i en times tid.

Bland mayonnaise, creme fraiche, citronskal, citronsaft, hvidløg og lidt friskkværnet peber.

Stik rejerne på grillspyd, ger små bambusspyd som har ligget i vand først.

Tænd grillen på direkte, høj varme.

Grill rejerne i ca. 2 minutter på hver side, og server straks på en tallerken med en skål lemon-mayonnaise og et stykke ristet toast, eventuelt gnedet med hvidløg.

VIN TIP – Schloss Johannisberg Riesling Gelblack trocken 2018
Tyske Schloss Johannisberg ligger gudesmukt i vinregionen Rheingaus bølgende bakker i delstaten Hessen – ét af de mest kendte og respekterede vinområder i hele landet. Vinen er oplagt til tigerrejerne med sin veludviklede aroma af modne citrusfrugter, frisk ananas og blomster fra appelsintræer. En fremragende Riesling, som på tungen er frisk, sprød og med en balanceret mineralitet. Ikke den tørreste vin, og det bør det heller ikke være.

Riesling stortrives i området og får et mere maskulint og bombastisk udtryk end vinene fra eksempelvis Mosel – og opnår en meget fin syre. Klimaet er lunt, og området får flere solskinstimer pr. år end de fleste andre steder i Tyskland.

Se flere hvidvine fra Rheingau her >>