Guacamole - En klassiker fra Mexico | Grilltips.dk
Guacamole er en traditionel Mexikansk ret, som vi i Europa ofte serverer som en dip eller som tilbehør til anden mad, f.eks en tallerken nachos med masser af smeltet cheddar. Her er den traditionelle ret
OPSKRIFT
4 modne og bløde avocado
saft af 1 lime
1 fed hvidløg
1 tsk fint salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber
1 dl creme fraiche 18 %
5-8 blade friskhaket koriander
TILBEREDNING
Skræl avokadoerne og fjern stenen. Pres hvidløget, hak korianderbladene fint og mos frugtkødet med en gaffel (for en grov Guacamole) eller blend det sammen med alle de andre ingredienser (undtagen Creme Fraiche) til en mere lind og luftig Guacamole. Til sidst vendes Creme Fraiche i retten. Sæt den i køleskabet i en times tid, og pres eventuelt lidt citron eller limesaft ud over Guacamolen, så den ikke bliver brun i overfladen (avokado bliver hurtig brun).