Indbagte asparges med parmaskinke og ost | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Indbagte asparges med parmaskinke og ost | Grilltips.dk

Indbagte asparges med parmaskinke og ost
Søren (Grilltips)

Hvis du mangler en idé til en lækker forret eller en snack inden middagen, er denne opskrift helt perfekt. En asparges der smørdampes mens den er i grillen, sammen med ost, pinjekerner, parmaskinke og basilikumblade. Det smager forrygende.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

OPSKRIFT (4 pers.)
12 ark fillodej
12 grønne asparges
36 friske basilikumblade
12 skiver parmaskinke
12 stykker cheddarost, skåret i tynde stave
½ dl. pinjekerner
50 gr. smør til pensling

TILBEREDNING
Først skal du beslutte om du vil tilberede rullerne på en bage- pizzasten eller i en foliebakke eller ildfast fad.

Skyl asparges, og knæk den nederste tredjedel af.

Pak fillodejen ud, og læg med det samme et viskestykke over, gerne let fugtigt da fillodej tørre ud på få minutter.

Skær cheddarost i tynde bjælker, skyld og tør basilikumbladene og skær parmaskinke-skiverne igennem på langs.

Smelt smørret i en kasserolle og lad det køle en smule
.
Bred et stykke fillodej ud, pensl med smør og læg asparges, parmaskine og ost side om side, læg 3 basilikumblade ved og drys lidt pinjekerne over. Fold/rul dejen sammen, og læg rullen, med åbningen nedad i en foliebakke, et ildfast fad, eller læg dem på et stykke bagepapir, hvis de skal på en bage- pizzasten. Uanset hvordan du bager dem, skal du sørge for at der er mellemrum imellem dem, så de bliver bagt jævnt.

Pensl rullerne med smør, og bag dem i grillen (på bagepapir hvis du benytter en bage- eller pizzasten) i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Server med lidt ekstra pinjekerner drysset over, og pynt med basilikumblade.

TIP
Denne snack er perfekt sammen med at glas kølig champagne inden maden, så skal du bare nøjes med at tilberede to til hver person, så appetitten ikke bliver spoleret inden middagen.

VIN TIP
Seresin Sauvignon Blanc 2016
New Zealand, og særligt Marlborough-området på den nordlige del af South Island, er hjemsted for noget af verdens bedste Sauvignon Blanc. Her får du duft af sødmefulde hyldebær, græs og stikkelsbær i en frisk og nærmest eksotisk omfavnelse. De venlige dufte følges op af en behagelig blød, lang og betagende smag. Det vil være som sød musik til dine asparges med ost og parmaskinken.

Se flere hvidvine fra New Zealand her >>