Hjemmelavet Mayonnaise med chili og hvidløg | Grilltips.dk
Mange tror, fejlagtigt, at det er svært at lave sin egen mayo, men det er det slet ikke. Man skal bare følge nogle grundregler, så er det super nemt, og smager meget bedre. Her får du grundopskriften på hjemmelavet mayonnaise, så kan du selv krydre den efter smag og behag.
OPSKRIFT
3 æggeblommer
3-4 dl. solsikke eller vindruekerne olie.
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. vineddike
1/2 tsk. friskpresset citronsaft
Salt
Urter, hvidløg, chili, peber (alt efter smag og behag)
TILBEREDNING
Brug en røremaskine eller køkkenmaskine med piskeris. Hvis du har en god overarm, kan du også bare bruge et klassisk, manuelt piskeris.
Skil 3 æggeblommer fra hviden, og kom æggeblommerne i røre skålen. Tilsæt dijonsennep og begynd at piske i et jævnt tempo, ikke helt vildt med jævnt. Når æggeblommerne og sennep er pisket godt sammen, DRYPPER du de første dråber olie i æggemassen mens du pisker videre. Hvis du tilsætter olien for hurtigt, skiller mayonnaisen.
Efter et minuts tid, kan du lade olien løbe i en tynd, tynd stråle, mens du fortsat pisker. Hvis mayonnaisen viser tegn på at skille, stopper du med et tilsætte olie og pisker videre til mayonnaisen igen er jævn og glat.
Lidt afhængig af æggeblommerne størrelse skal du bruge op til 4 dl. olie, før mayonnaisen er mættet. Smag fra tid til anden med en teske, mayonnaisen må ikke begynde at smage af olien, den skal helst have en fin let smag af æggeblomme og sennep.
Når mayonnaisen ikke kan holde mere olie, tilsættes vineddike og citronsaft, under stadig omrøring. Mayonnaisen skifter nu farve og bliver lys og lækker. Når mayonnaisen er glat, stiv og jævn er den færdig. Smag til med salt.
Nu kan du tilsætte smag som knust hvidløg, chili, hakket kørvel, peber eller estragon og lave din helt egen favorit mayonnaise til burgere, pommes fritter eller bare som dip til hjemmelavede rugbrødschips