Frøsnappere med remonce og bacon | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Frøsnappere med remonce og bacon | Grilltips.dk

Frøsnappere med remonce og bacon
Sanne (Grilltips.dk)

Frøsnapper er traditionelt en kage, men her bliver den tilberedt med grillkokkens yndlings-“krydderi” bacon. Kombinationen lyder måske underlig, men tro mig, det smager helt forrygende. Server en bacon-frøsnapper til en kold øl i solen, eller som en anderledes dessert.

Opskriften og billedet er venligst udlånt af vores ven Klaus Birkelund Hansen, vi takker mange gange for den geniale opskrift 🙂

OPSKRIFT (6 stk.)
1 pakke butterdej fra frost (6 skiver)
6 pæne skiver bacon
100 gr. Blødt smør
100 gr. Marcipan
100 gr. Sukker.
1 æg
2 spsk. Blå birkes
2 spsk. Sesamfrø

TILBEREDNING
Skær butterdejspladerne igennem på langs, og rul dem lidt tyndere og lidt længere. Læg to stykker i forlængelse af hinanden, og pres samlingen sammen, så du får lange stykker butterdej.

Bland blødt smør, med marcipan og sukker, rør det hele sammen til en tyk masse.

Forsteg- eller grill baconskiverne et lille minut på hver side, og læg dem til side til afkøling.

Remonce smøres på halvdelen af dejen, baconskiven lægges ovenpå og den anden halvdel lægges over. Pensles med sammenpisket æg, og drys med birkes og sesamfrø.

Vrid dejen 2-3 omgange, til du får den klassiske frøsnapper form og læg frøsnapperene på bagepapir. Pensl igen med æg der hvor der ikke er birkes eller sesamfrø.

Læg en bagesten eller et bagestål i grillen og tænd grillen.

Træk bagepapiret over på bagestenen/stålet og bag frøsnapperene ved indirekte varme, ca. 220-230 grader i 10 til 13 minuttter, eller indtil frøsnapperene ser gyldne og sprøde ud.

Server frøsnapperene til en kold øl i solen, eller til et glas portvin, som dessert.

Frøsnappere i grill

Lige til at sætte tænderne i, tak til Klaus for opskriften