Kartoffel roast med bacon og rødvinssauce | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kartoffel roast med bacon og rødvinssauce | Grilltips.dk

Kartoffel roast med bacon og rødvinssauce
Grilltips.dk

Denne opskrift er “næsten” vegetar, bortset fra bacon, men det er altså lige med til at give det sidste pift til denne skønne kartoffelret. Spis retten alene, eller brug den som luksus kartoffel til en kødret.

OPSKRIFT (4 pers.)
10-12 store kartofler
4 Portobello svampe
1 stort løg
10-15 strimler tykt skåret bacon
1 håndfuld hakket persille

Se opskriften på rødvinssauce her >>

TILBEREDNING
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kom kartoflerne i en gryde, hæld vand over så det dækker og tilsæt en tsk. salt. Kog kartoflerne til de er helt møre.

Rens svampene, skræl løget og hak begge dele i små stykker. Kom lidt olie eller smør på en pande, og steg svampe og løg til de er godt brunede, pas på at varmen ikke bliver for høj, så svampene brænder på. Krydr med salt og peber hen ad vejen.

Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem i en skål, sammen med løg og svampe. Mos med en kartoffelmoser, til du har en fin kartoffelmos. Du må endelig ikke tilsætte væde til blandingen. Lad blandingen køle lidt af.

Smør et ildfast fad, eller en foliebakke med olie, og hæld kartoffelmosen over i fadet, form mosen til en roast (et brød), og dæk med rigelige mængder bacon.

Bag kartoffel-roasten i grillen, på medium, indirekte varme (200-220) i ca. 30 minutter, eller indtil baconen er gylden og sprød.

Lav imens en rødvinssauce, og når roasten er færdig, dryppes rødvinssauce over, og der drysses med persille. Server resten af saucen ved siden af.

TIP
Du kan sagtens gøre mosen mere krydret, ved at tilsætte f.eks. 1 dl. revet parmesanost, en spiseske finthakket frisk timian, små sprødstegte bacontern, hakkede ristede hasselnødder, eller chiliflager og et drys friskrevet muskatnød. Server mosen til en lækker simreret som denne med oksekød og masser af grønsager >>