Langtidsstegning og langtidsbagning i kulgrill - Pulled Pork | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Langtidsstegning og langtidsbagning i kulgrill - Pulled Pork | Grilltips.dk

Langtidsstegning og langtidsbagning i kulgrill
Grilltips.dk

Langtidsbagte grønsager eller Pulled Pork i grill er ikke så svært som det lyder. Du skal optænde din kulgrill så den brænder længe og ved konstant temperatur, så får du et perfekt resultat. Her kan du se hvordan du optænder din kulgrill.

1. Læg Heatbeads eller andre langtidsbrændende briketter i en ring på kulristen, og gerne i 2 lag. Lad ringen være åben i den ene ende (se billedet nederst på siden)

2. Læg røgetræ ovenpå kullene (rygetræet må IKKE være vådt, da det gør kullene våde)

3. Sæt en dryp-bakke midt i grillen og fyld bakken 2/3 op med vand

5. Sørg for at have en termometer på grillen, så du kan følge grillens temperatur

4. Tænd kullene i den ene ende af ringen

5. Læg dit kød eller dine grønsager på grillristen i midten af grillen (husk grilltermometer i kødet) og læg låget på.

6. Bundspjæld og topspjæld skal begge være fuldt åbne, indtil grillen når en temperatur på 100-110 grader, herefter lukkes bundspjældet helt. Hold øje med grillens temperatur. Hvis den falde for meget, skal bundspjældet åbnes en smule igen, så grillen ikke går ud.

7. Langtidsbagte tomater skal have ca. 3 timer og bages uden rygetræ, mens Pulled Pork skal have 10-12 timer, med rygetræ, og opnå en kernetemperatur på 95-99 grader.

Langtidsstegning, langtidsbagning og pulled pork på kulgrill

Kulgrill optænding til pulled pork