Hot, sweet and spice løg til burger og steg | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Hot, sweet and spice løg til burger og steg | Grilltips.dk

Hot, sweet and spice løg til burger og steg
Sanne (Grilltips.dk)

Her er en opskrift på brune, krydrede løg, som vil feje benene væk under dig, næste gang du skal lave burger eller steg. Brunede bløde løg, tilsat en masser lækkerier, der giver smag og varme.

OPSKRIFT (4-6 pers.)
8 store løg
1 spsk Smør
1 tsk Olivenolie
2 spsk Balsamico eddike
1 spsk Worcestershire Sauce
1 tsk flydende honning
1 tsk Brun farin
1/2 tsk Chiliflager
1/4 tsk Cayenne peber (efter smag)
Salt og peber og hakket persille

TILBEREDNING
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.

Kom smør og olivenolie på en kold pande, læg løgene i panden og tænd panden på middel varme. Lad langsomt smørret smelte og løgene stege. Krydr godt med kværnet peber.

Når løgene begynder at få en smule farve hælder du den første spiseske Balsamico samt farin, chili og Cayennepeber over løgene.

Når løgene har stegt ca. 10 minutter mere, tilsætter du endnu en spiseske Balsamico sammen med honning og Worcestershire Sauce

Lad nu løgene stege videre til de er færdige (brune) rør og vend jævnligt, så løgene bliver ensartet stegt/brunede.

Smag til med salt og eventuelt mere chili eller Cayennepeber, og drys lidt hakket persille over til sidst.

TIP
Løgene er perfekte til klassiske burgere, burgere med kylling eller pulled pork, samt til bøffer og steg.