Mexicansk Pulled Pork | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Mexicansk Pulled Pork | Grilltips.dk

Mexicansk Pulled Pork i grill
Grilltips.dk

Pulled Pork er for alvor blevet et hit på grillen, og her har vi lavet den i en Mexicansk udgave, med masser af hvidløg, mexicanske krydderier, og så anbefaler vi at du bruger kødet i en tortilla eller burger med mexicansk inspiration.

OPSKRIFT (6-8 pers.)
2 kg. Nakkefilet
1 Løg i skiver
4 fed knust hvidløg
1 finthakket frisk jalapeno eller anden grøn chili
2½ dl. Appelsinjuice, gerne friskpresset

Våd-rub
1 tsk. Spidskommen (pulver)
1 tsk. Koriander (pulver)
Tsk. Stødt kanel
4 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sukker
2 tsk. Salt
1 tsk. sort peber
4-5 spsk. Limejuice

TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne til den våde rub.

Dup nakkefileten tør med køkkenrulle. Læg fileten i en plasticpose eller skål, hæld rubben over, og fordel den så den kommer hele vejen rundt om kødet. Læg fileten i køleskabet i 16-24 timer.

Efter 16-24 timer
Læg løgskiverne i bunden af et ildfast fad, en stegeso eller en foliebakke. Læg den marinerede nakkefilet ovenpå, og hæld en blanding af appelsinsaft og knust hvidløg over. Dæk til med flere lag folie (eller læg låget på stegesoen), og sæt den i grillen, gerne på en bagesten eller på et bagestål.

Bag nu fileten ved indirekte varme 120-150 grader i 4-5 timer, eller til en kernetemperatur på 90 grader. Prøv om du kan pille kødet fra hinanden med to gafler.

Hæld stegeskyen igennem en sigte, og hæld den over kødet, når det er pillet fra hinanden og er klar til servering. Smag eventuelt skyen til med lidt appelsinsaft, salt og peber.

Server Mexicansk Pulled Pork i en tortilla med en lækker sprød Mexicansk Salat, eller i en mexicansk burger med avocado, rødløg og cheddarost.

TIP
Hvis du har rester af Pulled Pork kan du bruge resterne dagen efter til en lækker Mexicansk salat med rødløg, avocado, rød peber, salat og hvidløgsdressing.

Pulled Pork i grill

Mexicansk Pulled Pork med sprød Mexicansk salat i en tortilla – Se opskriften på salaten ovenfor