Morsø Forno – Dansk udeovn i verdensklasse | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Morsø Forno – Dansk udeovn i verdensklasse | Grilltips.dk

Morsø Forno – Dansk udeovn i verdensklasse
Grilltips.dk

Hos Morsø Jernstøberi fremstiller de andet end de klassiske og traditionelle brændeovne. Seneste skud på stammen er udeovne i støbejern, der blandt andre går under navnet Forno. Det er dansk design, kombineret med stolte håndværkstraditioner og øje for æstetik og kvalitet der har skabt denne serie af smukke og funktionelle udeovne.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Morsø Forno – Dansk udeovn i verdensklasse
Der er noget klassisk, elegant og æstetisk smukt over Morsøs Forno, der med inspiration fra Sydeuropa, tager traditionen med Native Cooking, altså traditionel madlavning over åben ild, til Danmark. Ovnen er tegnet og designet i Danmark af Morsøs egne designere i samarbejde med en dansk kok, og sammen har de skabt det smukke design, og de funktionelle egenskaber man kender Morsø fornoen for.

Hvis du ikke kan vente, så kan jeg fortælle dig at der er et godt tilbud på fornoen som et ”havesæt” til på hoslange.dk og ellers kan den selvfølgelig også købes fra Morsø selv på morsoe.com/da/

Mange forskellige retter i ovnen
Man kan lave mange forskellige slags opskrifter i en Morsø Forno, lige fra de åbenlyse retter som pizza og brød men også simreretter og supper, langtidsstegt kød, grillretter, kager, desserter samt røget fisk og ost. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Når man køber en Morsø Forno medfølger der en kogebog fyldt med lækre opskrifter, hvoraf en del af opskrifterne også kan læses online på Morsøs hjemmeside. Læs opskrifter på mad i Morsø Forno her >>

Kvalitet fra start til slut
Lige fra jeg modtog min Morsø Forno med fragtmanden, emmede den af kvalitet. Selve ovnen var pakket i en kasse, der kunne tåle en jordomrejse, uden at skade ovnen, og da jeg begyndte at pakke den ud, blev jeg fyldt med ærefrygt over vægten. Den var delt i 3 dele, der til sammen vejer 96 kg, hvilket fortæller noget om hvor meget støbejern der går til, for at fremstille sådan en ovn. Jeg pakkede også det medfølgende rullebord ud, og begyndte at samle det. Det var utroligt nemt, da alle dele passede perfekt sammen, og hvert skruehul gik som smurt. I løbet af 30 minutter var både bord og ovn samlet, og klar til sin første optænding.

Morsøs udebord er tæt på nødvendig til fornoen, for at have en solid plads til at stille den tunge kvalitets-ovn. Med udebordet får man samtidig et smukt og funktionelt bord, hvor man har plads til mad eller tilbehør. Bordet kan ligesom fornoen holder til alt slags vind og vejr.
Derfor vil jeg også anbefale at man køber ”grundpakken”: Et Morsø Forno havesæt, der indeholder både en Morsø Forno, Morsø udebordet og en askeskraber til ovnen.

Den første optænding – Sådan gør du
Tørt løvtræ blev placeret i 3 x 3 x 3 ovenpå hinanden, og jeg tændte en enkelt optændingsblok (lavet af parafin, der hverken lugter eller er giftig). I løbet at et par minutter brændte ovnen perfekt. Jeg havde lavet en skål pizzadej i forvejen, samt skåret lidt panchetta, revet lidt ost og halveret nogle cherrytomater. Da ovnen havde brændt i ca. 30 minutter skubbede jeg det brændende træ ind bagerst i ovnen, lagde et par stykker mere på, og begyndte at bage min første pizza, direkte på stenen i Fornoen. 4 minutter efter havde jeg den mest fantastiske pizza, sprød med gylden ost. Det var en stor smagsoplevelse.

Grej og tilbehør
Der er lavet en del tilbehør til Morsø Forno, som skorsten, pizzaspade, askeskraber, ildtang, rullebord, ovndør (til røgning) og meget mere. Dertil kommer Morsøs helt fantastiske serie af gryder, potter og pander, stegetallerkner, grillriste mv. der er med til at gøre madlavning i en Morsø Forno endnu mere gennemført. Alle disse produkter vil jeg arbejde med i løbet af året, så der kan komme mange flere lækre opskrifter på grilltips.dk – Native Cooking når det er allerbedst.

Hvilke former for udstyr til morsø forno der er mest nødvendigt, kommer helt an på hvad man har tænkt sig at lave a mad i ovnen. Med lidt kreativitet er mulighederne mange. Dog er tilbehør som grillristen og askeskraberen essentielle hvis man ønsker at grille kød. Hvis man vil prøve kræfter mig røgning af fisk, skal man have fat i ovndøren. Hvis man vil åbne op for de sidste muligheder, bør man se på udvalgets af støbejernsgryder fra Morsø.

Er en Morsø Forno det hele værd?
Efter min vurdering er ovnen fra Morsø perfekt, både til madlavning, men også som hyggepejs en kølig dag, eller på terrassen om sommeren. Morsø Forno er en perfekt kombination af mad- og hyggelig udeovn. Det bedste tilbud jeg har fundet på ovnen, er hvis du køber et Morsø Forno havesæt på tilbud på hoslange.dk, hvor du kan spare en del penge og have glæde af den robuste forno – sommer efter sommer.