Bagning i grill - Opskrifter og bagetips til bagværk i grillen | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Bagning i grill - Opskrifter og bagetips til bagværk i grillen | Grilltips.dk

Bagning i grillen og opskrift på 3 slags bagværk
Grilltips.dk

Grillen er ikke kun til at stege bøffer og lave steg. Du kan bage det mest fantastiske brød i grillen, og her er inspiration til tre slags bagværk i grillen.

 

Inden du går i gang med at bage i grillen, er der et par grilltips du skal have.

Tildæk dejen og bevar fugten
Når din dej har hævet, kan du med fordel lægge et fugtigt viskestykke over dejen i 15 til 30 minutter. Dette gør at dejen holder på fugten og at skorpen bliver sprød når du bager brødet i grillen

Brug en bagesten, og intet andet
Uanset hvad du bager i din grill, vil jeg anbefale at du benytter en bagesten. Stenen er med til at sikre at brødet får en jævn og ikke for voldsom varmepåvirkning nedefra, og er samtidig med til at bage brødet nedefra. Du må aldrig bruge en almindelig bageplade eller en foliebakke. Disse to kan ikke tåle den høje varme, og brødet eller kagerne vil brænde på og blive ødelagt.

Brug cirkulær optænding
Får at undgå et dit bagværk får voldsom varme nedefra, er det bedst at bruge cirkulær optænding. Det betyderat du skal lægge kul i en cirkel, langs med kanten i grillen. På den måde bliver grillstenen ikke udsat for direkte varme, og dit brød eller dine kager bliver ikke brændte i bunden. Brug cirkulær varme uanset om du bager, brød, kager eller pizza. Hvis du har en gasgrill, skal du bage på indirekte varme.

Opvarm bagestenen før brug
For at få det bedste resultat, skal du lade bagestenen blive ordentlig gennemvarm. Læg bagestenen på grillristen så snart grillen er tændt, og lad den varme igennem, under låg i ca. 10 minutter. Hvis du skal bage en pizza, skal du lade stenen varme i 15 minutter, da pizza kræver højere, omgående varme for at blive lækker sprød.

Behold låget på
Du skal altid beholde låget på grillen når du bager. Selvom det er fristende, skal du stole på bagetiden, og først løfte på låget et par minutter før tiden er gået. Hver gang du løfter på låget, lukker du varme og fugt ud af grillen, og dit brød bliver mindre godt. Stol derfor på bagetiden, og vær tålmodig ved låget.

Pas på temperaturen
Du skal bage brød og kager ved 210-220 grader mens en pizza skal bages ved 250 grader. Hvis du vil have største succes med dit bagværk i grillen, skal du købe et termometer, så du nemmere kan overvåge temperaturen

3 SLAGS BAGVÆRK I GRILLEN

Italiensk madbrød – perfekt til al slags grillmad og forretter
Det italienske madbrød er en klassiker, der kan bruges til alle slags grillretter, til forretter og til ostebordet. Prøv for eksempel at serverer brødet som en forret ved at skære brødet i skiver, gnid hver skive med rå hvidløg, løg det i grillen, på direkte varme i ca 60 sekunder på hver side (til det får gyldne grillstriber) og anret brødet med hakkede friske tomater, hakkede friske basilikumbladet og skiver af frisk mozarella ost, salt og peber.

Burgerboller i grillen – Perfekt til en klassisk burger eller en Pulled Pork burger
De fleste danskere kender kun burgerbollerne som man køber i supermarkedet. Bollerne er ofte tørre og krummer, mens de smager af pap. Lav dine egne burgerboller, og tag kegler ved middagsbordet. Du kan selv bestemme og burgerbollerne skal være neutrale, som den opskrift jeg her giver dig, eller om du vil tilføje f.eks chiliflager til dejen, eller om du vil drysse kerner ovenpå bollerne inden du bager dem. Uanset hvad du vælger, bliver dit burgermåltid bare meget bedre med hjemmebagte burgerboller.

Müsliboller i grillen – Morgenbrød i verdensklasse
Vi er vandt til at grille om eftermiddagen og aftenen, og ikke mange danskere griller om morgenen. Det skal vi have lavet om på. Hvis du laver dejen aftenen før, og sætter den i køleskabet, er det lynhurtigt at slå bollerne op om morgenen, og bage dem i grillen. Du får noget utroligt lækkert bagværk i grillen, og det smager fantastisk. Med mine müsliboller kan du selv bestemme hvilke kerner og tørret frugt du vil have i dejen, og på den måde kan du komponerer din helt egen smag på bollerne. 

Uanset om du bager boller, kager eller pizza i din grill, får du et fantastisk lækkert, sprødt og velsmagende resultat, hvis du følger ovenstående råd og grilltips. Hold styr på varmen, lad låget blive på grillen, lad bagestenen blive ordentlig varm og bag med cirkulær varme. Velbekomme

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.