Spicy roastbeef med chili og paprika i grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Spicy roastbeef med chili og paprika i grill | Grilltips.dk

Spicy roastbeef med chili og paprika
Grilltips.dk

Roastbeef er traditionelt en steg, der tilberedes i gryde eller ovn, men her bliver den krydret og tilberedt i grillen. Det giver en meget mere aromatisk steg, der er både saftig og fuld af smag. Til stegen serveres grillede grønsager og en hjemmelavet rødvinssauce.

OPSKRIFT (4-6 pers.)
1 Roastbeef (ca. 2 kg)
6-8 gulerødder med top
4 bagekartofler
1 bundt grønne asparges
Salg, peber og god olivenolie

Rub
1 spsk. Paprika (sød)
3 spsk. God olivenolie
1 tsk. hvidløgspulver
1 tks. groft salt
1 tsk. løgpulver
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. chiliflager
½ tsk. friskkværnet peber
½ tsk. cayennepeber

Rødvinssauce
Se opskriften på hjemmelavet rødvinssauce her >> 

TILBEREDNING
Bland alle rub-krydderierne sammen med olivenolien. Skyl stegen under koldt vand, og dup den tør med at stykke køkkenrulle. Smør stegen ind i rub, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad stegen hvile i køleskabet i mindst 6 timer, gerne natten over, helt op til 24 timer.

Vask gulerødder og kartofler, og flæk dem på langs. Skyl asparges og knæk den nederste tredjedel af. Pensl snitfladerne på gulerødderne og kartoflerne med olivenolie og krydr med salt og peber. Stænk asparges med olie og krydr også dem med salt og peber.

Tænd grillen eller udeovnen, og steg stegen ved middel, indirekte varme i 30-40minutter, indtil en kernetemperatur på 52-54 hvis du ønsker den rød eller 55-57 grader for medium, men ikke højere, så bliver stegen helt gennemstegt og tør. Stegen ER gennemstegt ved ca. 56 grader! HUSK at vende stegen hvert 20 minut, så den ikke bliver brændt på den ene side. Stegen skal i alt vendes 4-5 gange i stegetiden.

15 minutter før stegen er færdig, lægges grønsagerne på grillen, og grilles til de har fået flotte striber, og er møre. Kartoflerne skal have lidt længere tid end gulerødder og asparges.

Tag stegen af grillen, lad den hvile et par minutter, og skær så stegen i meget tynde skiver. Server stegen med de grillede grønsager og den hjemmelavede rødvinssauce.
Her har jeg skåret stegen i tynde skiver med en kniv fra danske Endeavour – Se alle knivene fra Endeavour her >>

Roastbeef i grill

Spicy roastbeef skåret tyndt med en kniv fra Endeavour