Kernetemperatur på lam og vildt | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kernetemperatur på lam og vildt | Grilltips.dk

Kernetemperatur på lam og vildt
Grilltips.dk

Både vildt og lammekød kan tilberedes på grill, man skal bare være meget opmærksom på kernetemperaturen. Specielt vildt kan blive tørt, og næsten uspiseligt, hvis det får for høj centrumtemperatur. Lam må gerne serveres rosa, mens vildt fjerkræ skal gennemsteges.

KØDTYPE ROSA/RØD MEDIUM GENNEMSTEGT
Lammekølle 65-67°C 68-71°C 75-75°C (anbefales ikke)
Lammekrone 65-67°C 68-71°C 75-75°C (anbefales ikke)
Dyrekølle 60- 62°C 63- 68°C 69-75°C
Dyreryg 60- 62°C 55-58°C 69-75°C
Fasan 72-75°C
Due og vagtel 72-75°C


Dyrekølle og ryg bliver nemt tør

Dyrekølle og dyreryg er begge meget magre udskæringer, og derfor er det en godt idé at tilberede dem med baconomslag. Hvis en dyreryg pakkes ind i bacon, holdet på væden, der tilføjes lidt fedt til kødet, og samtidig er smagen af røget bacon rigtig god til vildtkød. Hvis du vil undgå bacon, skal du ikke gennemstege vildtkødet, men nærmere taget det af grillen ved 63-66 grader.

Fjerkræ SKAL gennemsteges.
Fjerkræ kan indeholde bakterier der skal slås ihjel, og derfor er det vigtigt at fjerkræ, vildt eller ej, altid gennemsteges. Brug et grilltermometer, stik det i det tykkeste stykke kød, bryst eller lår, og server først nåt kernetemperaturen har oversteget 72 grader. Prik i låret men gaffel, og hvis der kommer klar kødsaft ud, er kødet gennemstegt. Hvis saften er rød eller rosa er kødet ikke gennemstegt.

Find inspiration til lam, lammekølle og lammemødbrad i grill her >>