ADVARSEL – Farlige gasflasker tilbagekaldes | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

ADVARSEL – Farlige gasflasker tilbagekaldes | Grilltips.dk

ADVARSEL – Farlige gasflasker tilbagekaldes
Grilltips.dk

Arbejdstilsynet advarer igen om at der står op mod 100.000 potentielt farlige gasflasker i private danske hjem, og Primagaz tilbagekalder nu alle disse flasker. De kan eksplodere ved kort tid varmepåvirkning, og dermed være dødsensfarlige at have stående.

Tænk at din gasgrill eksplodere mens du stå og griller pølser sammen med familien eller børnene. Du bør omgående checke om den gasflaske du benytter er på listen der nu tilbagekaldes.

Arbejdstilsynet krævede i juli 2016, at Primagaz tilbagekaldte en serie 5 og 10 kg kompositgasflasker, da disse flasker ikke er stærke nok, og dermed risikerer at eksplodere ved få minutters påvirkning af ild eller meget høj varme. Der er fortsat mange af disse flasker i omløb, så derfor gentages advarslen nu fra Arbejdstilsynet.

Problemet er den lim der er brugt til at samle flaskerne. Gasflaskerne risikerer at gå op i limningen og eksplodere efter få minutter, hvis der opstår ild omkring flasken, for eksempel fra en utæt regulator eller gasslange.

Der har allerede være alvorlige ulykker, også i forbindelse med test, med denne type flasker, og du skal derfor, omgående stoppe med at bruge flasken, og returnerer den, til den nærmeste Primagaz forhandler.


Læs mere om tilbagekaldelsen hos Primagaz: http://primagaz.dk/tilbagekald-juli-2016-primadonna-5kg-og-10kg

Primagaz gasflasker

Der er tale om denne type gasflasker