Svinekæber i grill – Nem luksusmad | Grilltips.dk
Svinekæber har tidligere været en gourmet-spise som kun hørte restauranter til. Nu kan du købe svinekæber i det fleste velassorterede slagterafdelinger og hos din lokale slagter, så nu kan du også trylle med dette fantastiske stykke kød.
OPSKRIFT (4 pers.)
600-800 gr. ferske svinekæber
2 rødløg
54 store gulerødder
1 rødt æble
½ liter mørk øl
½ liter grønsagsfond
50 gr. smør
Peberkorn og groft salt
TILBEREDNING
Start med at trimme kæberne, ved at fjerne den blanke hinde, der sidder på over- og underside af kødet. Fjerner du ikke denne hinde, bliver kødet ikke mørt, og er uspiseligt.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker, pil løgene og skær dem i 4 både og del æblet i 4 og fjern kernehuset.
Krydr svinekæberne med salt og peber og brun dem i 2-3 minutter i smør, på en dyb grillpande eller i en gryde. Tag kødet op og kom gulerødder, rødløg og æble i gryden. Svits i 2-3 minutter, hvorefter kødet lægges tilbage, oven på grønsagerne.
Hæld øl og fond over, drys 5-10 sorte peberkorn over, skru ned for varmen og læg låg på. Lad nu retten simre i 1½ time. Kig til kæberne en gang i mellem, og rør forsigtigt i gryden.
Efter 1½ time tages gryden af varmen, kæberne tages op, drypper af, og lægges på grillen, ved direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Pensl eventuelt med en lækker krydderolie.
Normalt ville man bruge væden der var tilbage i gryden til sauce, men jeg synes at det bliver for fedt og robust, så jeg vil anbefale at du serverer en ande sauce til.
Server straks herefter med gulerødderne fra gryden, krydderkartofler og en hjemmelavet (eller købt) whiskeysauce.