Grilltips Porkdog – med barbecueløg og chili | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grilltips Porkdog – med barbecueløg og chili | Grilltips.dk

Grilltips Porkdog – med barbecueløg og chili
Grilltips.dk

Porkdog er en fortolkning af den klassiske hotdog, bare uden pølsen. I stedet bliver brødet fyldt med pulled svinekam, barbecueglaserede løg med masser af smag og et twist af chili og urter. Porkdog bliver det store hit til sommer, så her er opskriften.

OPSKRIFT (4-6 pers.)
1 svinekam uden ben (ca. 1,5 til 2 kg)
8-10 store løg
75 gr. smør
2 dl. Barbecue sauce (f.eks. Sweet Baby Rays eller Santa Maria)
2 dl. øl (pilsner)
1 rød chili
1 dl. Barbecuerub (tør rub)
4-5 drueagurker
1 stor dusk persille

TILBEREDNING
Start med at skære sværen af stegen, og læg den til side. Den kan du bruge til hjemmelavede flæskesvær, eller du kan strege hele stykket sprødt i grillen med en drypbakke under.

Puds de værste fedt af stegen og skær den i 2-3 cm. Tykke skiver. Skær efterfølgende alle skiver midt over, så du får nogle stykker kød, der kan passe i et pølsebrød.

Gnid kødet med rub, og grill kødet på begge sider i ca. 2 minutter til der kommet grillsteger.
Læg herefter kødet i en stor foliebakke.

Skræl løgene og skør dem i ½ cm skiver. Skær chilien i meget tynde skiver. Kom løgene i en skål med chili og bland dem med barbecuesaucen.

Bred løgblandingen ud over kødet i foliebakken, læg klatter af smør ovenpå og tilsæt øllet.

Læg folie over foliebakken, og pak det rundt i kanten så det slutter til. Pris nogle få huller i folien med en gaffel, og sæt foliebakken i grillen, ved indirekte varme i 2-3 timer. Kig til retten fra tid til anden, og rør lidt rundt så løgene ikke brænder på.

Når der er gået mindst 2 timer, og kødet er super mørt, kan du servere retten. Hvis løgene har afgivet for meget væde, kan du med fordel hælde lidt fra, tage folien af og give retten 10-20 minutter mere i grillen.

Varm pølsebrød, skær drueagurker i tynde skiver og hak en stor dusk persille.

Læg to stykker kød i brødet sammen med en masse bløde barbecueløg. Pynt med skiver af drueagurker og et drys persille. Server dertil en stor iskold og, og så er der dømt porkdog fest.

TIP
Du kan i teorien servere hvad som helst i din Porkdog sammen med kødet og løgene. Finthakkede rå løg, tynde skiver af tomat, agurkesalat, hjemmelavet pickles, revet ost, hjemmelavede flæskesvær og meget mere. Det er helt op til dig og dine smagsløg.