Kalveculotte Sous Vide - med hvidløg og timian | Grilltips.dk
Sous Vide har for alvor vundet indpas i de danske køkkener de seneste år. Det er en nem teknik men man skal kende Sous Vide tider og temperatur for at kunne skabe det perfekte resultat. Her er min opskrift på kalveculotte Sous Vide
OPSKRIFT (4 pers.)
1 Kalveculotte på ca. 1 kg
1 fed hvidløg
2 kviste timian
Salt og peber
TILBEREDNING
Puds kalveculotten for overskydende fedt, og ridt den i samme retning som du vil udskære den. HUSK at den skal udskæres på TVÆRS af fibrene i kødet.
Skær et hvidløg i tynde skiver og pil bladene af den ene kvist timian. Krydr culotten med salt og peber, læg hvidløgskiverne på drys timian over og læg til sidst kvisten øverst. Læg stegen i en pose og sug vakuum.
SOUS VIDE TID:
Temperatur: 55,5 grader
Tid: 6 timer (360 minutter)
HUSK: Læg først posen/stegen i vandet når det har opnået 55,5 grader.