Aperol Spritz – 3 opskrifter med Aperol | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Aperol Spritz – 3 opskrifter med Aperol | Grilltips.dk

Aperol – Den perfekte hyggedrink
Grilltips.dk

Aperol er en italiensk aperitif fremstillet af blandt andet appelsinskal, urter, rabarber og kanel. Det lyder måske som en underlig blanding, men som mixer med for eksempel prosecco, cremant, cava eller rosé champagne smager det forrygende. Det er en ægte hyggedrink for de voksne, der kan lide en forfriskende drink, der ikke er for sød.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Aperol blev grundlagt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De havde besluttet sig for at skabe en mild aperitif, der kunne nydes af både mænd og kvinder på torvet i den by hvor de var vokset op. I de seneste år har Aperol for alvor fået tag i det Europæiske publikum, og nu nydes den legendariske Aperol Spritz overalt på fortorvscafeer, restauranter og hjemme på terrasser og altaner. Aperol er den mildeste aperitif på markedet med kun 11% alkohol.

Aperol Spritz (1 pers.)
3 dele mousserende vin (fx Prosecco, cremant, cava eller rosé champagne)
2 dele Aperol
1 del danskvand
3 store isterninger

Hæld først isterningerne i glasset, herefter Aperol, mousserende vin og til sidst en sjat danskvand. Rør let med en ske eller cocktailpind og server.

Aperol Paperplane (2 pers.)
4 cl Four Roses Bourbon eller en anden bourbon
1,5 cl Aperol
1 cl Campari
1,5 cl frisk citronsaft
1,5 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)
3-4 store isterninger

Hæld alle ingredienser I en cocktailshaker med 3-4 store isterninger, og shake I 30 sekunder. Hæld drinken i et drinkglas med et par store isterninger.

Aperol Boulevardier (1 pers.)
3 cl Bourbon
2 cl Martini Rosso
2 cl Aperol
2 store isterninger

De tre ingredienser hældes over isterninger I et cocktailglas, rør med en ske eller en cocktailpind. Server med en appelsinskive flydende rund i glasset (husk at bruge økoappelsiner der ikke er sprøjtede)