Roullet Cognac – En drik for guder og kokke | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Roullet Cognac – En drik for guder og kokke | Grilltips.dk

Roullet Cognac – En drik for guder og grillkokke
Grilltips.dk

Cognac er egentlig destilleret hvidvin der lagres på træfade. For at måtte hedde Cognac skal den komme fra et meget afgrænset område i Frankrig. Hvis drikken produceres uden for dette område, må den ikke kaldes Cognac, men får til gengæld navnet Brandy.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

En familiehistorie over 250 år
Historien om Roullet Cognac huset går helt tilbage til et sted ved navn Le Goulet i landsbyen Foussignac, der ligger nord for Jarnac i Cognac-distriktet. Dette er stedet, hvor familien Roullet ejede vinmarker fra 1772, og hvor Paul Frédéric Roullet grundlagde Cognac House i 1780.

Se hele sortimentet fra Roullet her >>

I næsten 250 år har familiens efterkommere og kældermestere skabt fremragende Cognac under Roullet-varemærket. Familien overleverer deres erfaring, savoir-faire og århundred år gamle traditioner fra generation til generation. På den måde bevares huset sin høje kvalitet og familiens stolte traditioner.

Verdensklasse cognac fra Roullet
Cognac fra Roullet kendetegnes ved en udsøgt kvalitet, selv i de billigere produkter, og priserne strækker sig fra lige under kr. 500,- og op til mange tusinde kroner, men det er pengene værd. En flaske Cognac kan holde sig længe efter åbning, og kan derfor nydes over lang tid.

En langsom proces, over mange år
Til fremstilling af Cognac bruges hovedsageligt druesorten Ugni Blanc. Den høstes tidligt hvilket giver en syrlig hvidvin med en alkoholprocent på kun ca. 8 %. Denne hvidvin destilleres yderligere 2 gange og lagres på fade af eg fra Limousin eller Troncais. Destillatet der kaldes eau-de-vie (livets vand) lagres i op til 100 år.

Kældermesteren kontrollerer jævnligt kvaliteten af den lagrede Cognac for at vurderer hvornår den ikke kan udvikle sig mere. Destillatet har nu en alkoholprocent på mellem 40 og 43, og ofte blandes flere årgange / destillater for at frembringe den bedste smag. Det er kældermesteren der forestår denne blanding / blend. Der fremstilles også såkaldte ”enkeltmarks” Cognac, hvor der ikke blandes, men det er yderst sjældent.