Steakspyd med bacon og barbecuesauce | Grilltips.dk
OPSKRIFT (4 pers.)
6-8 bøffer af tyksteg (ribeye, oksefilet eller andet mørt bøfkød)
12 skiver bacon
Marinade
3 spsk. god Balsamico eddike
2 spsk. Soyasauce
1 spsk. Worcestershire Sauce / Engelsk Sauce
1 spsk. honning (gerne akaciehonning)
1 spsk. god olivenolie
1 spsk. Herb de Provence (timian, oregano, rosmarin)
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. løgpulver
1 tsk. chiliflager eller ½ tsk. chilipulver
1 tsk. friskkværnet peber (ingen salt!)
TILBEREDNING
Skær bøfferne i store tern.
Bland alle ingredienserne til marinaden, læg kødet i en skål eller plasticpose og hæld marinaden over. Lad kødet marinere i 4-6 timer.
Stik skiftevis et stykke bøf, og en halv skive bacon (lagt sammen 2 gange) på spyddene.
Grillspyddene over direkte varme, og husk at grille dem i samme tid som du ville grille det pågældende kød hvis det var en bøf. Pensl med barbecuesauce hver gang spyddene vendes.
Server med kartoffelbåde, whiskeysauce og en frisk salat med babyspinat og feta, se opskriften her >>