Butternutsquash – Hasselback på en helt ny måde | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Butternutsquash – Hasselback på en helt ny måde | Grilltips.dk

Butternutsquash – Hasselback på en helt ny måde
Grilltips.dk

Butternutsquash er en meget overset grønsag, som egner sig rigtig fint til grillen. Her har vi tilberedt den som de legendariske hasselbackkartofler, og det smagte skønt.

OPSKRIFT (4 pers.)

  • 1 stor butternutsquash
  • 1 spsk. frisk timian (eller tørret)
  • 200 gr smør
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. afskallede hasselnødder eller smuttede mandler
  • 1 tsk. sød paprika
  • madolie, salt og peber

TILBEREDNING
Flæk squashen og skrab kernerne ud med en ske. Du bestemmer selv, om du vil skrælle den eller ej. Nogen kan godt lide den lidt seje skræl, andre foretrækker den skrællet af.

Lav en portion blødt/smeltet kryddersmør af smør, timian, ¾ af persillen (gem lidt til pynt), knust eller fintrevet hvidløg, salt og peber.

Læg en spisepind på hver side af squashen, skær riller i den, lige som du ville gøre med en hasselbackkartoffel. Hvis du synes, at den er for hård/sej at skære i, kan du lægge den i et ildfast fad og bage den i 15 minutter i grillen ved indirekte varme (200-230 grader). Så er den nemmere at skære i.

Når du har skåret riller i squashen, smører du rillerne med halvdelen af kryddersmørret. Sørg for at det kommer godt ned i rillerne. Læg nu squashen tilbage i det ildfaste fad og sæt det i grillen igen i ca. 15 minutter, hvorefter resten af smørret smøres/pensles på rillerne. Bag færdig i grillen i yderligere 15-20 minutter, alt efter squashens størrelse. Stik i den med en gaffel for at se, om den mør.

Mens squashen er i grillen, rister du nødder/mandler på en varm pande. Læg dem på en tallerken og, mens de er varme, drys dem så med paprika og fint salt. Lad dem køle af, og hak dem herefter groft.

Når squashen er mør, tages fadet af grillen, og der pyntes med resten af persillen samt de hakkede nødder/mandler. Hvis du har en rest kryddersmør tilbage, kan dette hældes over også.

Spis enten retten som den er, eller servér den til et stykket grillet kød som kylling eller kalvekød.

TIP
Du kan lave dit kryddersmør, som du selv bedst lan lide det, med f.eks. rosmarin, chili, ramsløg eller brunede løg. En butternutsquash smager ikke af meget, så det er kryddersmørret, der dikterer det færdige resultat.

VINVALG
Til retter med krydrede grønsager kan anbefales rød- og hvidvin fra det franske vinslot Chateau Pierrail.