Hamburgerryg med Bourbon glasering | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Hamburgerryg med Bourbon glasering | Grilltips.dk

Hamburgerryg med Bourbon glasering
Sanne (Grilltips.dk)

Hamburgerryg tilberedes traditionelt i gryde hvor den koges, men prøv at smide den på grillen i stedet. Rør er lækker glasering, og få en fantastisk smagsoplevelse fra grillen. Om du bruger Bourbon eller ej, er at smags-spørgsmål, men hvis alle kan lide det, smager det forrygende.




OPSKRIFT (4-6 pers)
1 stk. Hamburgerryg (ca. 1 kg)
2 spsk. Mørk sirup
2 spsk. Brun Farin
1 spsk. Bourbon (f.eks Jack Daniels, valgfri)
1 tsk. Dijon sennep (eventuelt 2 spsk. alt efter smag)
1 tsk. Løgpulver
1 knsp. Cayennepeber
Friskkværnet peber

TILBEREDNING
Fjern nettet fra hamburgerryggen, og ridt fedtet på oversiden i tern.

Læg hamburgerryggen i et ildfast fad eller i en foliebakke, og tænd grillen på indirekte varme, ca. 200-220 grader)

Lad hamburgerryggen stå i grillen i 30 minutter, hvorefter du pensler glaseringen på. Vent 10 minutter, pensl så glasering på igen, og gør det samme igen, en sidste gang, efter yderligere 10 minutter.

Skru helt op for varmen de sidste 5 minutter, så glaseringen karamelliserer på hamburgerryggen.
Lad hamburgerryggen hvile i 5 minutter, og skær den herefter i skiver.

TIP
Server hamburgerryggen med en lækker og frisk grønkålssalat med appelsiner eller med hasselbagte kartofler og smørsauce.