Italienske kødboller – Lady og Vagabonden | Grilltips.dk
Denne klassiske italienske ret, kan nemt tilberedes på grillen, og er nem at gå til. Alle ingredienser skal bare med ud til grillen på én gang, så har du en fantastisk romantisk pastaret på under 45 minutter. Start med tomatsaucen, så er den klar når kødbollerne er færdige.
OPSKRIFT (4-5 pers.)
1 kg Hakket kalv og flæsk (eller ½ kg svinekød og ½ kg oksekød)
2 fed knust hvidløg
1 dl. revet Parmesanost
1 dl. Rasp eller Pankorasp
2 æg
½ dl. friskhakket persille
Peber og salt
TOMATSAUCE
3 spsk. Olivenolie
2 fed knust hvidløg
2 dåser hakkede tomater (gerne god kvalitet fra f.eks. MUTTI)
2 tsk. Tørret Timian
2 tsk. Tørret Oregano
1 tsk. Tørrede chiliflager (efter smag)
TILBEREDNING
Start med tomatsaucen, da den gerne skal simre i en halv time. Hæld olivenolie i en tykbundet gryde, og kom knust hvidløg i olien. Lad olien varme op langsomt, da hvidløget ikke må blive brunt og branket. Når olien og hvidløgene bruser, tilsættes krydderierne og de to dåser tomater. Skru ned for varmen og lad tomatsaucen simre i ca. 30 minutter (ikke koge, bare småboble).
Bland farsen af alle ingredienserne, og form små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Sæt en stegepande i grillen på middel, indirekte varme, kom lidt fedtstof på panden. Steg kødbollerne i ca. 10-15 minutter, mens de jævnligt vendes med en ske, til de er steget hele vejen rundt. Tag kødbollerne af panden, og læg dem over i gryden med tomatsaucen (når saucen har simret i 20-30 minutter og er blevet dejlig tyktflydende). Lad det hele simre i 10 minutter og retten er klar til servering.
Kog en gryde vand, tilsæt salt og kog dine favorit pasta. Dryp pastaen af og vend pastaen i gryden med tomatsaucen og rørforsigtigt rundt, eller server pastaen ved siden af. Pynt med revet parmesanost og friske basilikumblade.