Laksetærte med asparges og hytteost | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Laksetærte med asparges og hytteost | Grilltips.dk

Laksetærte med asparges og hytteost
Grilltips.dk

Laks egner sig rigtig godt til grill, da det er en fed fisk der ikke så nemt bliver tør når man tilberede den. Her er opskriften på en skøn laksetærte med asparges, dild og hytteost.

OPSKRIFT (4 pers.)

Tærtedej
150 gr hvedemel
1 ¼ tsk salt
1 æggeblomme
75 gr. koldt smør
2 spsk. koldt vand
Se opskriften/fremgangsmåden her >>

Fyld
200 gr. laks i skiver
6-8 friske grønne asparges
1 dusk dild eller 1 spsk. tørret dild
3 stk æg
250 g hytteost
1 dl. Creme Fraiche 18%
1 tsk revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber

TILBEREDNING
Lav dejen efter opskriften, rul den ud, og læg den i et smurt ildfast tærtefad. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtedejen i grillen ved 200-230 grader i ca. 10 minutter.

Nap enderne af de friske asparges, og læg dem i kogende, let saltet vand i ca. 60 sekunder. Tag dem op af vandet og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Tag halvdelen af laksen og skær den i små stykker/tern. Bland laks med resten af fyldet, og krydr let med peber og kun en smule salt.

Bred fyldet ud på tærtebunden, læg asparges og resten af laksen ovenpå, og bag tærten færdig i grillen i yderligere 25-35 minutter, husk indirekte varme ca. 200-230 grader.

Tærte med laks

Her er tærten klar til at komme i grillen