Lav mad på farten med et Trangia stormkøkken | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Lav mad på farten med et Trangia stormkøkken | Grilltips.dk

Lav mad på farten med et stormkøkken
Grilltips.dk

Hvis du elsker at vandre i naturen, tage på kanotur, bestige bjerge eller bare snuppe en weekend i et shelter, er det noget grej du ikke kan undvære. Trangia stormkøkken giver dig mulighed for at tilberede mad, under selv svære forhold.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

I blæst og storm
Trangia stormkøkkener er opbygge så smart, at de fungerer selvom der er masser af vind, hvilket dermed adskiller den fra en grill eller et bål til bålmad. Et standard Trangia-sæt leveres med to vindskærme der sikre at flammen ikke blæser ud i blæst. Denne ene vindskærm er den nederste der har et hul, der giver plads til brænderenheden, der enten kan være sprit eller gas. Den øverste del er lavet til at holde fast i gryderne eller panden så intet vælter, og så der samtidig skabes læ for vinden.

Gas eller sprit – Vi har en vinder
I gamle dage, fyrede man udelukkende sit Trangia sæt med en spritbrænder, men denne har en del ulemper, som i dag er fjerner med tilblivelsen af gasbrænderen. En spritbrænder soder gryder og pander og samtidig kan det være svært at styre temperaturen. Med en spritbrænder tager det desuden længere tid at koge en gryde vand til kaffe eller the. En gasbrænder soder ikke, hvilket gør den efterfølgende rengøring meget lettere. Desuden kan du meget nemmere styre temperaturen med en gasbrænder, og du kan koge en gryde vand meget hurtigere.

Dertil kommer at det er nemmere, sikrere og lettere, rent vægtmæssigt, at medbringe en lille gasflaske, end en stålflaske med sprit.

Kan tåle til det meste
Stormkøkkensæt fra Trangia kommer i flere størrelser og udgaver, men fælles for dem alle er at de er fremstillet i såkaldt Hårdanodiseret aluminium, hvilket betyder at gryder og pander er stærke, og kan tåle en masse knubs, der næsten er uundgåeligt når man er på farten i vildmarken. Skulle der alligevel komme buler, har disse ingen betydning for funktionaliteten af grejet.

Fra 1 til 4 personer
Trangia stormkøkken produceres i 3 forskellige serier og størrelser, og ifølge friliv.dk ligger 99 % af salget ligger på to af Trangia serierne.

Den mindste serie hedder Mini Trangia, og er det mest kompakte sæt. Dette sæt er perfekt til ham eller hende der elsker at vandre alene, og sættet er derfor kun beregnet til én person.

Den næste serie hedder 27-serien. Dette sæt er perfekt til par, da det er beregnet til at kunne servicere to personer og det sidste

Den sidste serie hedder 25-serien og her kan man være en hel familie. Serien kan lave mad til 3-4 personer, og er dermed ideelt til familieturen, eller vandreturen med vennerne.

Rigtig mange spejdere benytter kogegrej fra Trangia, det er er let, kompakt og perfekt til alle typer udeliv. Desuden fremstilles der en masse nyttigt tilbehør til Trangia serierne, og dermed bliver de meget alsidige, og kan benyttes af alle, lige fra frilufts familien til den seriøse bjergbestiger.

En nyhed – og det er ellers sjældent
Det er sjældent at der kommer nyheder på dette marked, da produkterne har være uændrede i mange år, og har opfyldt kravene fra brugerne, men nu er Trangia kommet med en nyhed. Der er tvivl om hvorvidt aluminium kan afgive skadelige stoffer til maden, og for at imødekomme denne tvivl, har Trangia udviklet en nu belægning der hedder Duossal. Denne løsning betyder at der er aluminium udenpå, der hvor varmeledningen foregår og stål indeni hvor maden er. På den måde fjernes risikoen for skadelige stoffer i maden.