Romesco sauce – En perle fra Catalonien | Grilltips.dk
Oprindelige tilberedte de Catalonske fiskere Romescosauce til at spise sammen med deres ny fangede fisk, men siden er saucen blevet verdenskendt og bruges i dag i flere forskellige sammenhænge. Jeg bruger den både som dip ved en velkomstdrink, og jeg bruger den til flere slags kød og fisk fra grillen.
OPSKRIFT (4 pers.)
200 gr. Rød peber
60 gr. Hakkede, smuttede mandler (mandelsplitter)
2 spsk. Tomat ketchup (gerne Heinz)
2 spsk. friskpresset citron
2 spsk. god olivenolie
1-2 fed knust hvidløg (alt efter smag)
1 tsk. paprika (gerne sød eller røget)
½ tsk. Cayennepeber (efter smag)
1 dl. friskhakket bredbladet persille
TILBEREDNING
Rens peberfrugterne og skær dem i 4-6 stykker på langs. Læg stykkerne på grillen, og grill dem i 3-5 minutter, til de har fået godt med grillstriber, og er møre. De må gerne blive en smule sorte, det gør ikke noget. Læg peberfrugt-stykkerne på en tallerken og lad dem køle til stuetemperatur.
Put alle ingredienser (olivenolie undtaget) i en foodprocessor eller minihakker, og start den. Mens alle ingredienserne hakkes, tilsættes olivenolien. Når saucen er jævn som pasta/tomatsauce, er den klar til servering.
Hæld saucen i en skål og sæt den på bordet til velkomstdrinken, sammen med en skål rugbrødschips eller ristede brødskiver.
Server saucen sammen med koteletter, hakkebøf eller kylling og prøv at bruge saucen som smørelse i en burger. Den er også fantastisk til grillet fisk eller grillspyd med rejer og kammuslinger.
Det er en meget alsidig sauce, som kan bruges på mange forskellige måder.