Spicy Mexicansk salat med spidskål og chili | Grilltips.dk
Denne salat lyder utrolig simpel, og det er den også, men tag ikke fejl…Smagen er skøn, og hvis du bruger den i forbindelse med tortilla eller andre mexicanske retter kommer den for alvor til sin ret. Sund, skøn og spicy.
OPSKRIFT (4-6 pers.)
200 gr. Spidskål
200 gr. Rød spidskål (eller rødkål)
5 radisser
10 hasselnødder
2 forårsløg
2 gulerødder
1 rød peber
½ rød chili uden kerner
1 lime (saft)
1 dl. Hakket, bredbladet persille
Salt og peber
TILBEREDNING
Snit kålen og gulerødderne i meget fine strimler, brug eventuelt et Julienne-jern eller en meget skarp kniv.
Skær radiserne og forårsløgene i tynde skiver.
Rist hasselnødderne på en tør pande, lad den køle af, og hak dem fint.
Bland limesaft, finthakket chili, salt og peber.
Bland alle salatingredienserne i skål, hæld limesaften over, og vend det hele godt rundt. Lad gerne salaten trække i 30 minutter, hvorefter den vendes igen og serveres.
TIP
Brug salaten i en tortilla med Mexicansk Pulled Pork eller i en mexicansk burger med krydret bøf, rødløg og cheddarost.