Spicy nektarin og avocado salat | Grilltips.dk
Salater til grillmad må gerne have smag, og må også gerne have lidt power, i form af krydderier, chili og syre. Grillet kød har en gennemtrængende smag, derfor er friske og enkelte salater, med syre og krydderier et rigtigt godt match
OPSKRIFT (4 pers.)
3 modne Nektariner eller ferskner
2 store avocadoer
3 spsk. Citronsaft
3 spsk. Olivenolie
1 spsk. Flydende honning
1 hakket skalotteløg
1 rød chili (eller ½ rød chili, alt efter styrke og smag)
½ dl Cashewnødder
Mynteblade, salt og peber
TILBEREDNING
Bland citronsaft, olivenolie, honning, finthakket chili og skalotteløg i en skål.
Skær nektarinerne i både, og læg dem i marinaden, hvor de skal trække i mindst 15 minutter, men gerne 1 time eller 2.
Lige før servering skæres avokadoerne i både eller skiver og blandet forsigtigt med nektarinerne i marinaden. Drys hakkede cashewnødder og mynteblade over, krydr med groft salt og friskkværnet peber og server salaten med det samme.
TIP
Prøv denne salat til grillet kylling, laks, svinemørbrad- eller svinekoteletter med masser af krydderier