Laks som Gordon Bleu med ost og bacon i grill | Grilltips.dk
Laks er traditionelt en god fiks at grille, da den indeholder tilpas med fedtstof til ikke at blive tør, selv den tilberede ved høj varme. Her er opskriften på laks i fad, tilberedt som Gordon Bleu.
OPSKRIFT (4 pers.)
4-6 lakse-steaks (gerne en pæn tykkelse)
100 gr. revet cheddar
1 dl. Hakkede soltørrede tomater
1 dl. Bacontern
4 babyporre eller forårsløg
1 rødløg
2 dl. Rasp
Peber-blanding og groft salt
TILBEREDNING
Rist bacontern på en varm pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skær en lomme i hver laksesteak, og fyld med hakkede soltørrede tomater, bacontern og ost.
Bland peberblanding (blandingskrydderi af forskellige typer peber) og lidt groft salt med rasp. Vend laksestykkerne i rasp.
Rens porre/forårsløg og skær dem i tynde skiver. Pil løget og skær også dette i tynde skiver.
Forbered et ildfast fad, eller en foliebakke, med et stykke bagepapir i bunden.
Læg laksestykkerne i fadet, med lidt mellemrum imellem. Læg porre og rødløg ned i mellemrummene.
Sæt fadet i grillen, på indirekte varme (200-230 grader) i ca. 25-30 minutter.
Kog en gryde nye danske kartofler og server laksen med kartofler, koldt smør og en skønt glas hvidvin eller rosé.