BBQ marineret flæsk med Chili Bearnaise | Grilltips.dk
Stegt flæsk er en af de mest elskede nationalretter i danmark, men til tider er det lækkert med lidt forandring. Her har jeg valgt at lave en BBQ marinade, og så lade flæsket marinere i 24 timer, det giver lige et frisk pift til en eller meet tung ret. Det smager fremragende med en klassisk chili bearnaise og kartofler.
OPSKRIFT (4-6 pers.)
1000 gr. gode skiver flæske
2 spsk. Sweet Baby Rays Barbecuesauce eller Heinz Tomatketchup
2 spsk. Øl (gerne mørk øl)
1 spsk. paprika (gerne den stærke)
1 spsk. brun farin
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. chiliflager (eller en halv tsk. cayennepeber)
Friskkværnet salt og peber
TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen til en marinade. Smør bunden af en stor foliebakke med marinaden og læg en lag flæsk i fadet. Kom marinade ovenpå og læg endnu et lag flæsk. Slut af med den sidste marinade. Dæk foliebakken over, og sæt den i køleskabet til dagen efter.
Grill skiverne af flæsk, ved indirekte varme, 200-220 grader i 15 til 20 minutter, mens du vender det med jævne mellemrum. Du kan evt. pensle med lidt Sweet Baby Rays Barbecuesauce når du vender skiverne.
Server med en lækker Chili Bearnaise fra Brasseriet, firkantede kartofler og krydderløg. Se opskriften på firkantede kartofler og krydderløg her >>