Salat med varmrøget laks, mandler og spinat | Grilltips.dk
Denne salat laver vi ofte, når vi har tilberedt varmrøget laks i grillen. Der er altid rester, og dem bruger vi til denne helt fantastiske salat, der ud over laks indeholder mandler, baby spinat, asparges og blegselleri. Dertil en cremet dressing lavet på græsk yoghurt
OPSKRIFT (4 pers.)
300-400 gr. Varmrøget laks
200 gr. Frisk babyspinat
10 grønne asparges
2 Blegselleri stængler
1 håndfuld Saltede Marcona mandler (eller almindelige smuttede mandler)
DRESSING
1 dl. Græsk yoghurt (10%)
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. Citronsaft
1 spsk. Hakket dild
Salt og peber
TILBEREDNING
Skyl spinaten og lad den dryppe af. Bred den ud på et fad.
Grill de grønne asparges i et par minutter, og lad dem køle af.
Skyl blegselleri, og skræl dem. Skær dem i små stykker. Skær også de afkølede asparges i mindre stykker.
Fordel asparges og blegselleri ovenpå babyspinaten.
Rør dressingen af Græsk yoghurt, dijonsennep, citronsaft, hakket dild, og smag til med salt og peber.
Riv laksen i mindre stykker og fordel den ovenpå salaten, drys med mandler og til sidst dryppes dressingen på.
Server med et stykke friskbagt franskbrød eller flutes, og et koldt glas hvidvin eller en hvedeøl.