Udskæring: Flat Iron Steak – en overset super-bøf! | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Udskæring: Flat Iron Steak – en overset super-bøf! | Grilltips.dk

Udskæring: Flat Iron Steak – en overset super-bøf!
Grilltips.dk

Der findes en del udskæringer som er ukendte for de fleste, men som er en oplevelse at prøve. Flat Iron Steak er én af denne type udskæringer. Et overset stykke kød, der giver de bedste bøffer du kan ønske dig.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Grov struktur med flot fedtmarmorering
Flat Iron Steak er en udskæring, der sidder på koen, der hvor nakken møder ryggen. Det er et langt fladt stykke kød, der ved første øjekast minder om en flankesteak. Kødet har dog en noget grovere struktur med en meget flot fedtmarmorering, og det er så mørt, inden tilberedning at man nemt kan trække det fra hinanden med hænderne.

Perfekt til marinering
Da kødet har en meget grov struktur, er det også ideelt til marinering, da kødet nemt optager smagen fra marinaden. Uanset om man tilbereder sin Flat Iron Steak som ét stort stykke kød, eller skærer det ud til bøffer, kan det med fordel marineres. Når kødet grilles, trækker det sig en smule sammen, og giver en høj og flot bøf, der er ros indeni og flot grillet udenpå.

Tilberedning af Flat Iron Steak
Grillen skal være rygende varm, første gang kødet lægges på. Kødet skal ikke grille i mere end 6-8 minutter på hver side, men hvis du kommer til at give det lidt længere tid, gør det ikke noget. Selv når kødet er gennemstegt, er det stadig saftigt og lækkert.

Det anbefales dog at grille/stege kødet til medium, hvilket er 4-6 minutter på hver side hvis den er skåret ud til bøffer, og 7-8 minutter på hver siden, hvis det er hele kødstykket du griller uden at skære det ud til bøffer. Hvis du griller hele kødstykker, skal du lade det hvile på et skærebræt i et par minutter, inden du skærer det ud i tynde skiver, på tværs af kødstrukturen, lige som en flankesteak.

Hvis du benytter et stegetermometer, skal du regne med en kernetemperatur på 52-54 grader for en rosa steg, og 54-56 for en rosa og 58-60 for gennemstegt. Læs mere om kernetemperatur i oksekød her >>

Simpel, men lækker marinade
Marinader behøver ikke at være overvældende, og slet ikke når man skal marinere et så lækkert, og smagfuldt stykke kød som en Flat Iron Steak. Bland ½ dl. god olivenolie med 3 knuste eller skiveskårne hvidløg, 1 spsk. grofthakket frisk rosmarin, salt og peber. Hæld marinaden i en plastispose og læg kødet ned i posen. Vend det hele godt rundt, og læg posen i køleskabet i et par timer, mindst. Vend posen fra tid til anden, så marinaden får lov at arbejde sig ind i kødet. Alternativt kan du lægge kødet i et fad, hælde marinaden over, tildække med film eller folie og vende kødet hver halve time i et par timer.

Tilberedning af Flat Iron Steak

Tilberedning af Flat Iron Steak med hvidløg og olivenolie marinade

Se flere opskrifter på lækre marinader her >>

VIN-TIP: Alvaro Palacios La Montesa 2016
Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye vin-generation i Spanien. Netop i Spanien kaldes Grenache for Garnacha, og i Rioja bruges den særligt sammen med Tempranillo. Garnachaen er glad for det varme og tørre klima, man finder i området, og druen giver krydrede, fyldige vine, din steak vil elske.

La Montesa har en let sødme med mørke kirsebær og krydderurter. Smagen er behagelig frisk og imødekommende, men også med power og en silkeblød eftersmag. Med de egenskaber er den oplagt til mørkt kød – og særligt din Flat Iron Steak.

Rødvine fra Spanien >>