Kokkens hemmelighed: Møre ribs på 90 minutter | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kokkens hemmelighed: Møre ribs på 90 minutter | Grilltips.dk

BBQ kokkens hemmelighed: Møre ribs på 90 minutter
Grilltips.dk

Ribs, spareribs og pork ribs er bare nogle af navnene på én af de mest populære retter fra grillen. Det er ribben fra grisen, og de skal tilberedes af flere omgange, for at man opnår det ønskede resultat. Her er et smart trick til en hurtig og nem tilberedning.

Det kan blive for avanceret
Fra tid til anden tilbereder vi spareribs, helt fra bunden. Vi køber en stor portion hos slagteren, pudser overskydende fedt af, fjerner hinden fra undersiden, ryger, bager og griller dem. Det tager det meste af en dag, men resultatet bliver også helt forrygende. For nyligt mødte vi så en amerikansk grillkok, der viste os en alternativ tilberedningsform, og dét var altså smart!

Vand, eddike og 90 minutter
Nogle kokke foretrækker at koge spareribs-sider i øl i et par timer, men når man koger spareribs, koger man også smagen ud. Denne kok gjorde følgende:
Puds overskydende fedt af, og fjern hinden fra undersiden, hvis den ikke allerede ér fjernet af slagteren. Læg spareribs-siderne i et ildfast fad eller en foliebakke, tilsæt ½ dl. vand og ½ dl. hvid lagereddike. Dæk fadet godt til med folie, og sæt det i grillen eller ovnen, ved 180 grader i 90 minutter. Efter 90 minutter er kødet helt fantastisk mørt, og det eneste du skal gøre, er at pensle med barbecuesauce, og stege det færdig på grillen i 12-15 minutter.

Her har benene fået 90 minutter, bemærk hvordan kødet trækker sig fra benene – nu er de klar til grillen

 

Smagen bevares
Når man benytter denne metode, bevares smagen i kødet, samtidig med at det mørnes. Man kan overhovedet ikke smage eddiken i kødet, så det er en genial måde at mørne kødet på. Hvis man ønske det, kan man give spareribs-siderne rub, inden de lægges i fadet, eller man kan pensle med barbecuesauce efter den første time, så barbecuesmagen trænger ind i kødet, men det er ikke nødvendigt.

Hvordan skal det smage?
Mange mennesker er vandt til barbecue-spareribs fra Bilka eller Bones, hvor smagen virkelig brager igennem, men de glemmer bare, at smagen af kød, stort set er væk, hvilket ikke er meningen. Smagen i kødet må ikke druknes i barbecuesmag, men barbecuesaucen skal være en raffineret måde at krydre kødet, så der er balance mellem kødet og krydderierne.

Smager alle ben ens?
Der er stor forskel på hvor gode spareribs bliver, og det afhænger naturligvis af kødkvaliteten. Personligt benytter vi altid spareribs af spansk sortfodsgris, også kaldet Duroc, og det kan du for det mest få hos din lokale slagter. Alternativt kan du shoppe online, hvor du helt sikkert kan finde det. Vi plejer at købe Duroc hos www.themeatclub.dk.men du kan garanteret finde det mange steder. Der er mere kød, bedre fedtmarmorering og så er smagen helt uovertruffen. Derfor behøver man ikke at drukne benene i barbecuesauce for at få en god smag, og dét er altså lækkert.