De perfekte grillvine fra Errazuriz | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

De perfekte grillvine fra Errazuriz | Grilltips.dk

De perfekte grillvine fra Errazuriz
Grilltips.dk

Vinhuset Errazuriz har over 100 års historie og erfaring med dyrkning og fremstilling af vin. Vinhuset vinder årligt flotte udmærkelser, og deres vine passer perfekt til grillmaden. Det er store, fyldige, men samtidigt utroligt behagelige vine med stor smag.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

En histories vingård
I over et århundrede har Viña Errázurizs historiske vingård i Panquehue været et symbol på den fremtidsrettet vision, initiativ og iværksætterånd, som grundlæggeren Don Maximiano Errázuriz viste. Byggeriet af vingården, som begyndte i 1870 under vejledning af en fransk vinproducent, tog over 14 år og var meget innovativ for sin tid. Udgravningen og opførelsen af dets enorme kælderrum tog kun fem år. De tykke underjordiske vægge, bygget med mursten og mørtel (en slags cement lavet af æggehvider og sand), har stået tidens tand og har sikret, at vinene der lagres i store fade lavet af raulí (en chilensk træsort), opretholder en konstant temperatur på 12 til 14 ° C. I dag gemmer man fortsat mindst 400 flasker fra hvert års produktion, og det har man gjort lige siden slutningen af 1800 tallet. Dette giver vinmagerne en unik mulighed for at følge vinenes udvikling over mange år.
Vinmarkerne og dalen

Aconcagua-dalen ligger kun 90 kilometer nord for Santiago, Chiles hovedstad, og er den sidste af landets tværgående dale. Bunden er formet af Aconcagua-floden, der løber fra Andesbjergkæden ud i Stillehavet. Flodbredderne er formet med alluviale og kolluviale terrasser, der er ideelle til dyrkning af de fineste druesorter. Dalens milde middelhavsklima, der har en lang tør sæson med regn koncentreret hovedsageligt om vinteren, giver det ideelle klima for ”varme” druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Malbec og Syrah, der samtidig alle er klassiske Bordeaux druesorter.

Vinene og grillen
Vinene fra Errazuriz er fyldige vine med noget på hjertet, og netop dette klæder grillmaden rigtig godt. Stor fyldige vine, med flot balance, stor blødhed og lækker finish. Hvad kan man ønske sig mere?

Don Maximiano Founder’s
Her er flagskibet fra Errazuriz, og dét kan smages. Stor, fyldig og magtfuld, men samtidig yderst elegant og klassisk. Dyb, rig og solmoden duft af Cabernet druer, der følges op af en kraftig og eminent koncentreret, fyldig og nuanceret smag

Max Reserva Cabernet Sauvignon
Dette er en absolut klassiker når man taler Errazuriz. Den perfekte grillvin, utrolig kompleks og nuanceret med en smagskoncentration af solmoden Cabernetdrue, smukt understøttet af et strejf af fransk eg. Duften domineres af solbær i en helt speciel ren stil, som er kendetegnende for de allerbedste chilenske vine.

Chardonnay
Flot strågylden Chardonnay, med et smukt og diskret grønt strejf. Intense aromaer af tropisk frugt med hints af ananas og passionsfrugt, som fint bliver rundet af med en smule ristet egetræ. En meget udtryksfuld Chardonnay, som vil passe perfekt til grillet fisk, skaldyr, kylling og kalvekød.

Se hele udvalget af vine fra Errazuriz på HJ HANSEN VIN her >>

grillvin

Grillvin Cabernet Sauvignon

Grillvin Chardonnay