Indbagte oliven – nem og lækker tapas snack | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Indbagte oliven – nem og lækker tapas snack | Grilltips.dk

Indbagte oliven – en nem og lækker snack
Grilltips.dk

Oliven er en klassiker som snack til velkomstdrinken, men har du prøvet at indbage oliven? Denne opskrift er både nem, enkel og giver en fremragende resultat. Her er opskriften på indbagte oliven.

OPSKRIFT (ca. 50 stk)

50 oliven uden sten (gerne med rød peber eller mandel i midten)
150 gr. revet emmentaler
150 gr. revet cheddar
170 gr. smør
150 gr. hvedemel
1 tsk. paprika
2 tsk. tørret timian

TILBEREDNING

Hæld væden fra oliven, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Læg et stykke køkkenrulle ovenpå, og pres blødt, så lidt af lagen presses ud af oliven.

Bland revet ost med blødt smør og mel, og ælt dejen til en lind dej. Ælt ikke for længe, så smelter smørret og osten, hvilket gør dejen svær at arbejde med. Hvis dejen er blevet for blød (smeltet) sættes den i køleskabet i en time.

Bræk små stykker dej af, og pres dem flade. Læg et oliven i dejen, og form dejen rundt om oliven til en kugle. Sæt kuglen på et stykke bagepapir.

Bag oliven i grillen, på en bagesten i 14-16 minutter ved middel varme (225 grader), og kig til dem en gang imellem. Dejen skal være flot og gylden.

Server de indbagte oliven lune eller kolde til en velkomstdrink eller som en del af en tapas-tallerken.

TIP

Stik en tandstik i hver kugle, så er de nemmere at spise uden at få fedtede fingre. Stik eventuelt en soltørret tomat og et basilikumblad på pinden også, så har du en lækker tapas-pindemad.

Du kan med fordel lave dobbelt portion, og så fryse halvdelen. Sæt dejkuglerne på et skærebræt med en smule mellemrum mellem hver kugle. Sæt skærebrættet i fryseren. Når kuglerne er frosne, kan du lægge dem i en pose i fryseren. Nu har du en nem og hurtig snack klar til uventede gæster. Bag de frosne kugler ved 225 grader i 15-18 minutter.

Prøv med forskellige typer oliven (uden sten) og prøv med andre krydderier som rosmarin, oregano og chili. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Tags