Oksespidsbryst eller Brisket i grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Oksespidsbryst eller Brisket i grill | Grilltips.dk

Oksespidsbryst eller Brisket i grill
Grilltips.dk

Der er på en måde forskel på oksespidsbryst og Brisket, da et dansk oksespidsbryst typisk vejer 1.5 til 2.5 kg, mens en amerikansk Brisket vejer 2.5 til over 6 kg. Udskæringerne er dog, stort set identiske, og skal tilberedes på sammen med, med rub og langtidsstegning.

OPSKRIFT (4-6 pers.)
1 Oksespidsbryst ca. 1.5 til 2 kg. Afpudset for sener
1 spsk. brun farin
1 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. sød paprika
2 tsk. sennepspulver (Colemanns)
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. groft salt
1 tsk. Cayennepeber (strøget)
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
2 spsk. ufortyndet kalvefond (Touch of Taste)

TILBEREDNING
Bland alle krydderier sammen (undtaget kalvefond der først skal bruges senere).
Trim det meste af fedtet af oversiden af kødet, og gnid hele stegen i rub, så den er godt dækket. Pak stegen ind i folie eller vitawrap og læg den i køleskabet i mindst 12 gerne 24 timer.

Når stegen er klar, stikkes et stegetermometer ind i det tykkeste stykke af stegen, se eventuelt mit tip til korrekt brug af stegetermometer og grilltermometer her >>

Grillen tændes, på indirekte varme, til langtidsstegning, altså med en middeltemperatur omkring 100-110 grader, og IKKE over, hellere lidt under, så tager det bare lidt længere tid før stegen er færdig.

Når kernetemperaturen når 65 grader, tages stegen ud, og pakkes i folie. Inden folien lukkes, hældes to spiseskeer kalvefond ud af stegen, og den pakkes helt ind. Læg stegen tilbage i grillen.

Når kernetemperaturen siger 93-94 grader tages stegen ud, og hviler, i folien i 30 minutter.
Herefter er den klar til servering. Skær tynde skiver på ca. ½-1 cm, på tværs af stegen/fibrene og server med grillede grønsager, krydrede kartoffelbåde og en hjemmelavet whiskeysauce.

Oksespidsbryst og Brisket

Her er stegen, med rub, inden den skal i grillen.